سیستم های آبیاری فضای سبز
یکی از مهم ترین اصل ها در طراحی فضای سبز؛ طراحی و اجرای سیستم آبیاری آن است. بدون طراحی یک سیستم آبیاری مناسب، فضای سبز طراحی در معرض خطر قرار دارد. یعنی هرچقدر هم فضای سبز شما با دقت و به شکلی حرفهای طراحی شده باشد، اگر آبیاری مناسبی برای آن در نظر نگیرد، پروژه فضای سبز با شکست مواجه خواهد شد .
طراحی آبیاری فضای سبز
طراحی آبیاری فضای سبز شامل مراحل زیر است:
1- ابتدا باید فضای سبزی که قصد آبیاری آن را دارید، طراحی و ایجاد کنید.
2- در این مرحله باید تصمیم گرفته شود که لولهها و تیوبهای آبیاری را در کجا قرار دهید.
3–به کمک نقشه ی طراحی شده باید مشخص شود که برای آبیاری این فضا چه میزان آبیاری نیاز است.
4- در این مرحله باید انواع روش های آبیاری و مزایا و معایب آن ها را بررسی و مناسب ترین آن ها انتخاب شود. به عنوان مثال، برای باغ ها و فضاهای سبز کوچکتر، روش آبیاری قطره ای مناسب تر است. درحالی که برای فضای بزرگتر از سیستم آبیاری بارانی استفاده می شود. در آبیاری بارانی، آب به صورت مه در محیط پخش شده و با کمترین میزان آب هدر رفته، کل منطقه با قطرات آب مانند شبنم، پوشیده می شود. به هرحال هر دو این سیستم ها به صورت مساوی بر اساس نیاز شما مؤثر هستند.
5-در نهایت اقدام به طراحی سیستم آبیاری انتخاب شده و فضای سبز خود را با آن آبیاری کنید.
انواع روش های آبیاری فضای سبز
روش سنتی :
در زمان های گذشته آبیاری فضای سبز به روش سنتی و دستی انجام می شد. در این روش هدر دادن آب زیاد بود و باید نیروی انسانی زیادی برای آبیاری به کار گرفته می شد.
آبیاری سطحی :
در آبیاری سطحی آب به وسیله نیروی جاذبه روی سطح زمین توزیع و آبیاری فضا انجام می شود. آبیاری سطحی، خود به سه روش آبیاری نواری، آبیاری کرتی و آبیاری شیاری انجام میشود که هر یک از این روش ها به نوبه خود برای فضاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
از مزایای آبیاری سطحی می توان به هزینه پایین و سادگی و عدم نیاز به دانش بالا برای انجام آن اشاره کرد. همچنین نیاز به تجربه و نیروی کارگری، مشکلات در ابتدا و انتهای دوره رشد گیاه و کاهش راندمان از معایب این روش است.
آبیاری تحت فشار
با گسترش تکنولوژی و کمبود منابع آبی استفاده از روش های نوین آبیاری جایگزین روش های قدیمی شد. از رایج ترین روش های آبیاری نوین می توان به آبیاری تحت فشار اشاره کرد. در آبیاری تحت فشار آب با فشار بیشتر از یک اتمسفر، از طریق یک شبکه انتقال در فضای سبز توزیع میشود. روشهای آبیاری تحت فشار خود به سه دسته آبیاری بارانی ،آبیاری قطرهای و آبیاری زیر سطحی ( تراوا) تقسیم میشوند.
آبیاری قطره ای :
یکی از پر کاربرد ترین روش های آبیاری که مصرف آب بسیار کمی دارد ؛ استفاده از سیستم آبیاری قطره ای یا موضعی است. در این روش به دلیل نزدیک بودن سوراخهای لوله به زمین، احتمال تبخیر آبها تا حد زیادی کاهش مییابد و آبیاری کارآمدتر خواهد بود. همچنین از رشد علف های هرز جلوگیری می شود و میزان آبدهی هر قطره چکان نیز بین 2 تا 4 لیتر در ساعت است.
آبیاری قطره ای انواع مختلفی دارد که از جمله ی آنها می توان به سیستم آبیاری قطره چکانی زیرسطحی، سفالی یا با لوله های تراوا، سیستم های آبیاری قطره ای نواری یا ثقلی، میکروجت ریزپاش، بابلر- حبابی و مه پاش اشاره کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید محصول مورد نظر خود با ما تماس بگیرید.09902160309